Resnične zgodbe

Intervencija v daljni Moldaviji

Poslovni partner iz Francije nas je prosil, če lahko pomagamo vozniku tovornega vozila v Moldaviji, saj ima težave s pnevmatiko in ne more nadaljevati poti. Razložili smo mu, da v Moldaviji nimamo pogodbenega izvajalca in žal ne moremo pomagati. Čez štiri dni nas je partner znova poklical in vprašal, ali imamo vendarle kakršno koli rešitev, kako bi njihovi stranki pomagali. To je bil čas, ko sta bila v Sloveniji zaradi praznika dva dneva prosta, tj. 31. oktobra in 1. novembra.

Eden od zaposlenih je prek spletnega prevoda našel vlečno službo v glavnem mestu Moldavije, Kišinjevu. Naš operater in lastnik vlečne službe sta se uspela sporazumeti v angleškem jeziku. Lastnik vlečne službe nam je posredoval številko servisa, ki bi znal pomagati. Lastnik se je dejansko oglasil in odlično govoril francosko, tako kot naša kolegica. Dogovorila sta se in čez dve uri je bila intervencija zaključena.

Preprosto smo si zaupali in vsi držali besedo. Izvajalec glede popravila, naša hiša pa glede takojšnjega plačila.

 

Ko na tovornjaku odpove 8 pnevmatik

Stranka našega partnerja je imela težavo s pnevmatikami na tovornem vozilu v Srbiji. Naš izvajalec je zamenjal dve pnevmatiki in tovornjak je krenil naprej. Že čez slabo uro smo imeli znova odprt nalog in znova je šlo za težavo s pnevmatikami. Ugotovili smo, da gre za isti tovornjak. Naš izvajalec je uspešno opravil tudi to intervencijo. Zgodba se je ponovila še nekajkrat in ko je izvajalec zamenjal osmo pnevmatiko, je malo za šalo, malo zares predlagal dvoje: ali odpravi tehnično okvaro, zaradi katere se pnevmatike tako hitro poškodujejo, ali pa naloži poln tovornjak rezervnih pnevmatik in se vozi za nesrečnim tovornjakom ter seveda vse tudi zaračuna. Izbrali so prvi predlog, izvajalec je odpravil tehnično napako ter s tem prihranil veliko časa in denarja lastniku vozila.

Bistvo zgodbe je, da skupaj z izvajalci opravljamo intervencije v smislu dobrega gospodarja ter na ta način krepimo partnerski odnos.