Resnične zgodbe

Preko meja

Med bajramom je v Turčiji danski stranki počila pnevmatika na vozilu, rezervne pa stranka ni imela pri sebi. V prazničnem času stranki ni mogel nihče priskrbeti ustrezne pnevmatike, ki jo je potrebovala. Vse vulkanizerske delavnice so bile seveda zaprte. Kljub temu da na območju Turčije ne ponujamo svojih asistenčnih storitev, se je strankina zavarovalnica obrnila na nas in nas prosila za pomoč. Naš moto je pomoč strankam ob kakršnih koli težavah in pomoči res ne odrekamo, zato smo naredili vse, kar je bilo mogoče. Na koncu smo stranki dostavili pnevmatiko iz sosednje Bolgarije.

Nemogoče je mogoče!

 

Intervencija v daljni Moldaviji

Poslovni partner iz Francije nas je prosil, ali lahko pomagamo vozniku tovornega vozila v Moldaviji, saj ima težave s pnevmatiko in ne more nadaljevati poti. Razložili smo mu, da v Moldaviji nimamo pogodbenega izvajalca in žal ne moremo pomagati. Čez štiri dni nas je partner znova poklical in vprašal, ali imamo vendarle kakršno koli rešitev za pomoč njegovi stranki. To je bil čas, ko sta bila v Sloveniji zaradi praznika dva dela prosta dneva, tj. 31. oktobra in 1. novembra.

Eden od zaposlenih je prek spletnega prevoda našel vlečno službo v glavnem mestu Moldavije, Kišinjevu. Naš operater in lastnik vlečne službe sta se uspela sporazumeti v angleškem jeziku. Lastnik vlečne službe nam je posredoval številko servisa, ki bi morda lahko pomagal. Lastnik se je zares oglasil na naš klic in odlično govoril francosko, tako kot naša sodelavka. Dogovorila sta se in čez dve uri je bila intervencija končana.

Preprosto smo si zaupali in vsi držali besedo. Izvajalec glede popravila, naša hiša pa glede takojšnjega plačila.

 

Ko na tovornjaku odpove osem pnevmatik

Stranka našega partnerja je imela težavo s pnevmatikami na tovornem vozilu v Srbiji. Naš izvajalec je zamenjal dve pnevmatiki in tovornjak je krenil naprej. Že čez slabo uro smo imeli znova odprt nalog in spet je šlo za težavo s pnevmatikami. Ugotovili smo, da gre za isto tovorno vozilo. Naš izvajalec je uspešno opravil tudi to intervencijo. Zgodba se je ponovila še nekajkrat, in ko je izvajalec zamenjal osmo pnevmatiko, je malo za šalo, malo zares predlagal dvoje: ali odpravi tehnično okvaro, zaradi katere se pnevmatike tako hitro poškodujejo, ali pa naloži poln tovornjak rezervnih pnevmatik in se vozi za nesrečnim vozilom ter seveda vse tudi zaračuna. Izbrali so prvi predlog, izvajalec je odpravil tehnično napako ter s tem prihranil veliko časa in denarja lastniku tovornega vozila.

Bistvo zgodbe je, da skupaj z izvajalci opravljamo intervencije v smislu dobrega gospodarja ter s tem krepimo partnerski odnos.